Tillsammans med svenska folket belönar vi årets bästa bok!

ÅTERVÄND TILL ALLA BÖCKER

Fyll i din epost för att rösta på boken

Tack för att du röstar! Vi har skickat ett mejl till dig med mer information.

  • Sångfåglar

  • Av Christy Lefteri
  • Nona

  • Översättare Nika Abiri

Juryns motivering:

En roman som berör på djupet och öppnar nya världar!  

Nisha har tvingats lämna sitt barn på Sri Lanka för att arbeta som barnflicka på Cypern. En natt försvinner hon spårlöst. Hennes arbetsgivare Petra söker efter henne och dras in i en värld fylld av hemligheter. Hjärtskärande, finstämt och drabbande om kärlek och sorg, förluster och saknad

Du röstar genom att fylla i din mailadress och klicka Rösta. Du kan, under hela röstningsperioden (3 maj – 18 september) lämna en röst per dag. Vill du alltså rösta på flera böcker eller om du gillar en bok så mycket att du vill ge den flera röster så går det bra, men endast en röst per dag kan registreras.
Vi bryr oss om din integritet!
Bonniers bokklubbar ingår i Bonnierförlagen AB som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss finns här!
De uppgifter du lämnar här lagrar vi digitalt under den legala grunden – Intresseavvägning. Ändamålet med personuppgiftshanteringen är att möjliggöra röstning på Årets Bok utifrån 12 nominerade böcker. Vi kommer inte lämna dina uppgifter vidare till tredje part eller använda dem i något annat ändamål än att kommunicera med dig kring Årets Bok 2021. Efter att röstningen avslutats den 12 september raderas dina personuppgifter ur avsett system utan fördröjning.

@mimmiguld börjar närma sig att ha läst alla nominerade böcker. Kul att se så många höga betyg bland omdömena. 😊
Hur många nomineringar har du läst?
#åretsbok2022 #folketspris #idinahänder
...

Det kom ett mail från @torstensson_art_design med lite bilder… ÅB-statyetterna för 2022 är klara! Det enda som saknas är att vinnaren ska graveras in, och det kan vi ju göra först efter den 18:e september. Så fortsätt rösta på aretsbok.se!!
#åretsbok2022 #folketspris
...

”Sångfåglar behandlar saknad, sorg, utsatthet men också vänskap, medmänsklighet och den största kärleken. Allt berättat lågmält, med vackra och livfulla miljöbeskrivningar.
En stark läsupplevelse som jag verkligen rekommenderar!” skriver @boktoken. 🦜
#boktips #sångfåglar #åretsbok2022 #folketspris
...

Våra tre hetaste på sommarens hetaste dag: drick, häng i skuggan och rösta på din favorit i Årets Bok! ...

”Boken är lättläst och väldigt spännande. En riktigt bra bok ska beröra och även uppröra. Den här gör verkligen det. Den är så värd sin nominering till årets bok och kommer få flertalet röster av mig.” skriver @angelicasbokhylla om nominerade Skilsmässan.
#åretsbok2022 #boktips #skilsmässan
...

Dela sidan med dina vänner →