Tillsammans med svenska folket belönar vi årets bästa bok!

Nominerad till Årets bok 2021 - Hoppets tåg
ÅTERVÄND TILL ALLA BÖCKER

Fyll i din epost för att rösta på boken

Tack för att du röstar! Vi har skickat ett mejl till dig med mer information.

  • Hoppets tåg

  • Av Viola Ardone

  • Norstedts

  • Översättare Johanna Hedenberg 

Juryns motivering

En sällsynt fin barndomsskildring fylld av liv och humor!

Året är 1946 och nöden är stor i Syditalien. Antonietta kämpar för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo på ett tåg mot ett fosterhem i Norditalien. En gripande roman som berättas ur barnets perspektiv, och den klarögde pojken tar sig rakt in i läsarens hjärta för att stanna där för alltid.

Bokcirkel? Vi hjälper dig med tips och förslag på frågor!

Du röstar genom att fylla i din mailadress och klicka Rösta. Du kan, under hela röstningsperioden (27 april – 12 september) lämna en röst per dag. Vill du alltså rösta på flera böcker eller om du gillar en bok så mycket att du vill ge den flera röster så går det bra, men endast en röst per dag kan registreras.
Vi bryr oss om din integritet!
Bonniers bokklubbar ingår i Bonnierförlagen AB som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss finns här!
De uppgifter du lämnar här lagrar vi digitalt under den legala grunden – Intresseavvägning. Ändamålet med personuppgiftshanteringen är att möjliggöra röstning på Årets Bok utifrån 12 nominerade böcker. Vi kommer inte lämna dina uppgifter vidare till tredje part eller använda dem i något annat ändamål än att kommunicera med dig kring Årets Bok 2021. Efter att röstningen avslutats den 12 september raderas dina personuppgifter ur avsett system utan fördröjning.

Dela sidan med dina vänner →